In de geest van Sir Edmund Hillary, help Nepal.
Door: Netty en Dick
Blijf op de hoogte en volg Dick
26 April 2015 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Zoals een ieder ongetwijfeld heeft gezien en gehoord in de media heeft in Nepal een grote aardbeving plaatsgevonden met met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en het epicentrum tussen Pokhara en Kathmandu en zijn volgens de laatste berichten al meer dan 3000 doden gevallen, veel infrastructuur/monumenten zijn gesneuveld en het aantal gewonden en doden zal alleen nog maar oplopen omdat het telefonische bereik in Nepal nog steeds te wensen overlaat.
Het is niet de gewoonte om via onze site aandacht te vragen voor natuurrampen want daar hebben we andere media voor echter gaat ons dit wel aan het hart en hebben we op onze recente reis door Nieuw Zeeland de gedrevenheid van Sir Edmund Hillary gezien en zijn relatie met het Nepalese volk wat binnen Azië één van de armste landen is en waar omstandigheden voor reddingsoperaties zeer moeilijk zijn omdat men dit land ook wel het dak van de wereld noemt.
In 1997 ben ik samen met Sandra door dit gebied gereisd en hebben we we Buddha Thapa ontmoet met wie we samen vanaf Sarangkot nabij Pokhara vanaf het hoogste uitkijkpunt op het Annapurna gebergte naar het Tibetaanse vluchtelingenkamp zijn gelopen.
Daarbij hebben we ook een bezoek gebracht aan zijn familie en later ook nog schriftelijk contact met hem gehad, zie bijgevoegde brieven en kaart.
In Christchurch hebben we onlangs van dichtbij gezien wat de langdurige gevolgen zijn van een aardbeving van deze omvang en de naschokken.
Nu onze Barmhartige Samaritaan Sir Edmund Hillary er sinds 11-01-2008 er niet meer is hebben de Nepalezen en gevluchte Tibetanen des te meer steun nodig voor de reddingsactie wederopbouw van hun mooie land.
Ter illustratie hebben wij een aantal documenten toegevoegd en hopen we dat u in plaats van morgen op Koningsdag rommel of een overbodig biertje te kopen in ieder geval € 10,- per persoon doneert op Grionummer 6868 van het Rode kruis, Giro 121 van Unicef of Giro 809 van Save the Children zodat al deze hulpbehoevende mensen een hart onder de riem wordt gestoken en de reddingsactie mede dankzij ons allen wat draaglijker wordt.
Vanaf 27 april kan ook giro nummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties worden gebruikt.
Ter nagedachtenis aan Sir Edmund Hillary en zijn goede inborst danken wij u hartelijk en vertrouwen wij op uw vrijgevigheid. Willem Alexander, de Dalai Lama en Sir Edmund Hillary zullen ook zeker trost op u zijn.
Wij vertrouwen weer op jullie, liefs Netty en Dick.
P.S.
Kijk ook even naar de brief die wij destijds hebben ontvangen van Buddha Thapa en vergeet niet om snel even een donatie te doen !!!
26 April 2015 - 16:55
Géraldine:
Haags Centrum, 1 dag voordat onze koning 48 jaar hoopt te worden. ( 2015 )
Lieve Dick en Net,
Een zéér aansprekende "oproep" van jullie tweetjes voor het Nepalese volk een donatie te doen. Als kado naar Willem-Alexander en Máxima. Het is voor de mensen aldaar..ondoenlijk...hier nog met hun blote handen orde in te scheppen. Daar is machinekracht voor nodig en bovendien noodbehuizing en vooral....voedsel,DRINKWATER, en medicamenten. Prachtvol initiatief van jullie. Ik wacht..nog...op een overschrijvingsboekje van ING. Kwam er vorige week achter dat...voor Goede Doelen-girering...een IBAN formulier nodig is. Alles gaat..uiteraard..automatisch...bij mij.Maar Goede Doelen verricht ik nog handmatig.Er wordt..dus...binnenkort "werk van gemaakt".
Eccelsior met jullie Privé-intentie en....alles wat goed is voor jullie van:
MA/GERALDINE ( Omhelzing ) -
26 April 2015 - 17:25
Dick Dam:
Beste Ma en andere donateurs,
Wanneer je het verkorte nummer invoegt selecteert het systeem in dit geval voor alledrie de gironummers automatisch de resterende Iban cijfers. Wij hebben bij alledrie geld gedoneerd en het is goed gegaan. Kortom; dit is vanaf nu geen belemmering meer en verdien snel je Karmapunten -
26 April 2015 - 18:56
Géraldine:
Nog steeds, zondag den 26e april'15.
Thankxxx jullie 2.
Ik had de afgelopen week, met de administrateur van een Jaarlijks Goed Doel, een telefoongesprek hierover. Hij was, blijkbaar, niet op de hoogte van deze automatische-aanvulling.
It giet oan!!!
En...wij volgen...het daaglijks-nieuws hierover.
Warme groetjes.....Ma/G.